fbpx

Metabool Gezond

in samenwerking met KPNI BELGIUM

Het abc van de toegepaste kinesiologie

Het concept van spiertesting staat of valt met het correct uitvoeren van de test. Deze skilltraining is de ideale dag om kennis te maken met het concept van de kinesiologie. Je leert of deze tool jou ligt alvorens in te stappen in één van de vervolgmodules. Sommigen gebruiken deze module ook om hun vaardigheden verder te trainen.

In het kort

Wat je leert: 
Het ABC van de Toegepaste Kinesiologie 

Wanneer:
Vrijdag 10 juni 2022

Locatie:
Tesqua Health and Sportscentrum

Cursusprijs:
Prijs per deelnemer
€250,-

Neem deel aan de Skilltraining

Applied Kinesiology in behandeling en diagnostiek

Leer gebruik te maken van Applied Kinesiology in de diagnostiek en behandeling van jouw cliënt.

Een diepgaande basiskennis van de anatomie, fysiologie en manuele vaardigheden zijn een basisvoorwaarde. Deze cursus staat volledig los van de Orthomoleculaire Therapie en de kPNI.

Het is een ideale cursus voor therapeuten met een manuele achtergrond zoals osteopaten, kinesitherapeuten, manuele therapeuten, fysiotherapeuten, chiropractoren om kennis te maken met het concept alvorens aan te melden voor de vervolgmodules.

Podcast over Gezondheid - Menno Tom
Herstellen van Covid
Podcast over Gezondheid - Menno Tom

Waarom dit programma geen luchtkasteel is.

Wat leer je in deze skill training Toegepaste Kinesiologie?

Waarom, en op basis van welke overtuigingen we dit programma bedacht hebben

De Metabool Gezond Academy heeft in samenwerking met KPNIBelgium dit programma geïntroduceerd om meer verdieping te geven op het bestaande kennisaanbod. Krijg grip op de behoefte van jouw cliënt. Leer gebruik te maken van Applied Kinesiology in de diagnostiek en behandeling van jouw cliënt.

Het concept van spiertesting staat of valt met het correct uitvoeren van de test. Deze kennismakingsdag is de ideale dag om kennis te maken met het concept van de kinesiologie. Je leert of deze tool u ligt alvorens in te stappen in één van de vervolgmodules. Sommigen gebruiken deze module ook om hun vaardigheden verder te trainen.

1. introductie

Van de neurologische spiertest als aanvullende instrument in de praktijk:

“Wat zijn de sterktes én de zwaktes van het concept en hoe gaan we daarmee om?”

2. Testprocedure

Alles staat of valt met het correct uitvoeren van een spiertest. Deze skill vraagt blijvende verdieping. 
Aandacht wordt besteed aan:

  • Uitgangspositie van patient én therapeut.
  • Examiner vs patient-induced muscle test: a matter of timing.
  • Opsporen van compensaties.
3. Specifieke spiertesting

In tegenstelling tot andere concepten waarbij wordt uitgegaan van één spier om alles te testen, maken we gebruik van verschillende spieren elk met zijn unieke relaties. Dit stelt ons in staat om gemakkelijk in te tunen op de klacht van de patient. Bij kniepijn testen we de spieren rond de knie om een ingang te vinden.

4. From weakness to strength

We testen net zo lang door tot we een zwakte hebben gevonden. Het kan zijn dat we deze vinden zonder extra provocatie (in the clear) of dat we een mechanische, emotionele of mechanische challenge moeten toevoegen.

5. Hypertone vs Hypotone spier

Zeker wanneer we spiertesting gebruiken als tool of linken te leggen met het metabole systeem is het interessant om een onderscheid te maken tussen hypertone en hypotone spieren: een orgaan kan te veel of te weinig actief zijn.

6. De magneet als handige tool

Op het moment dat een zwakte geïdentificeerd is gaan we de oorzaak hiervan opsporen met behulp van therapy localisation. Dit kunnen we doen met de vingers maar ook (en efficiënter) met de magneet.

7. Skilltraining

Oefenen van de belangrijkste spieren die noodzakelijk zijn om de specifieke modules van Shafer (LINK) of de integratiemodules te kunnen volgen.

8. Uittesten van suppletie

Vaak is het moeilijk om in te schatten of een voedingssupplement goed wordt verdragen of niet. Of om een keuze te maken tussen verschillende middelen. Daarom ‘vragen’ we het aan het lichaam.

Meld je nu aan

Krijg grip op de behoefte van jouw client. Leer gebruik te maken van Applied Kinesiology in de diagnostiek en behandeling.

Training:
Het ABC van de Toegepaste Kinesiologie

Datum:
10 juni 2022

Locatie:
Tesqua Health and Sportscentrum
Horsterweg 3
6715 CT Ede

Cursusprijs:
€250 per deelnemer.

De Docenten

start direct met de

METABOLE
RESET METHODE

De Metabole Reset Methode: “Het Stappenplan om Jouw Leven te Transformeren op een Bewuste Manier”

In 10 weken met videolessen, werkdocumenten en doe-opdrachten leer je exact hoe je lichaam werkt, waarom het niet meer werkt zoals jij wilt, en wat jij zélf kunt doen om dit te herstellen. Je mag er natuurlijk langer over doen, het hóeft niet in 10 weken.