Het ABC van de toegepaste kinesiologie

De Metabool Gezond Academy in samenwerking met KPNIBelgium

Leer gebruik te maken van Applied Kinesiology in de diagnostiek en behandeling van uw client!

Leer of en welke supplementen eventueel geïndiceerd zijn, leer wat zeker niet gaat helpen.

Het concept van spiertesting staat of valt met het correct uitvoeren van de test. Deze kennismakingsdag is de ideale dag om kennis te maken met het concept van de kinesiologie. U ontdekt of deze tool u ligt alvorens in te stappen in één van de vervolgmodules. Sommigen gebruiken deze module ook om hun vaardigheden verder te trainen.

Opleidingsprogramma

  1. Introductie van de neurologische spiertest als aanvullende instrument in de praktijk: wat zijn de sterktes én de zwaktes van het concept en hoe gaan we daarmee om.
  2. Testprocedure: alles staat of valt met het correct uitvoeren van een spiertest. Deze skill vraagt blijvende verdieping.  Aandacht wordt besteed aan: Uitgangspositie van patient én therapeut. Examiner vs patient-induced muscle test: a matter of timing. Opsporen van compensaties
  3. Specifieke spiertesting: In tegenstelling tot andere concepten waarbij wordt uitgegaan van één spier om alles te testen, maken we gebruik van verschillende spieren elk met zijn unieke relaties. Dit stelt ons in staat om gemakkelijk in te tunen op de klacht van de patient. Bij kniepijn testen we de spieren rond de knie om een ingang te vinden.
  4. From weakness to strength: we testen net zo lang door tot we een zwakte hebben gevonden. Het kan zijn dat we deze vinden zonder extra provocatie (in the clear) of dat we een mechanische, emotionele of mechanische challenge moeten toevoegen.
  5. Hypertone vs Hypotone spier: Zeker wanneer we spiertesting gebruiken als tool of linken te leggen met het metabole systeem is het interessant om een onderscheid te maken tussen hypertone en hypotone spieren: een orgaan kan te veel of te weinig actief zijn.
  6. De magneet als handige tool. Op het moment dat een zwakte geïdentificeerd is gaan we de oorzaak hiervan opsporen met behulp van therapy localisation. Dit kunnen we doen met de vingers maar ook (en efficiënter) met de magneet.
  7. Oefenen van de belangrijkste spieren die noodzakelijk zijn om de specifieke modules van Shafer (LINK) of de integratiemodules te kunnen volgen
  8. Uittesten van suppletie. Vaak is het moeilijk om in te schatten of een voedingssupplement goed wordt verdragen of niet. Of om een keuze te maken tussen verschillende middelen. Daarom ‘vragen’ we het aan het lichaam.

Voor wie is deze reeks

Een diepgaande basiskennis van de anatomie, fysiologie en manuele vaardigheden zijn een basisvoorwaarde. Deze cursus staat volledig los van de Orthomoleculaire Therapie en de kPNI. Het is een ideale cursus voor therapeuten met een manuele achtergrond zoals osteopaten, kinesitherapeuten, manuele therapeuten, fysiotherapeuten, chiropractoren om kennis te maken met het concept alvorens aan te melden voor de vervolgmodules.

Praktische informatie

Nieuwe DATUM

29 oktober 2021

LOCATIE

Tesqua Health and Sportscentrum

Horsterweg 3

6715 CT Ede

CURSUSPRIJS

€ 250