fbpx

Metabool Gezond

Beweging

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

53. Hoe behandel je aspecifieke lage rugklachten?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een diagnose kunt stellen bij aspecifieke lage rugklachten. Er wordt een casus besproken van iemand met discogene rugklachten. Naast de bekende mechanische oorzaken hebben we het in de podcast met name over een metabole oorzaak: het emotional periodontal stress syndrome. De barriere van de mond speelt in het niet herstellen van deze rugklachten een belangrijke rol. Zowel de diagnose, symptomen en de gedane testen worden besproken om te komen tot deze oorzaak van rugklachten. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van lage rugklachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

52. Hoe motiveer je patiënten om meer te gaan bewegen? ft. Paul Akkermans

Menno en Tom bespreken in deze podcast met Paul Akkermans wat de rol van bewegen is binnen evolutionaire gezondheid. Wanneer zitten we te veel en wanneer bewegen we te weinig? De werkingsmechanismes die deze vraagstukken verklaren komen aan bod. Naast bewegen hebben we het over andere intermitterende prikkels die naast bewegen de gezondheid van je patiënten kunnen verbeteren. Met de kennis in deze podcast geeft je je patiënten grip om meer te gaan bewegen en minder te gaan zitten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

51. Hoe behandel je Achillespees klachten?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een diagnose kunt stellen bij achillespees klachten. In deze podcast wordt een casus besproken van een professioneel tennister die kampt met een niet herstellende achillespees blessure. De werkingsmechanismes (onder andere insulineresistentie, bloedsuikerregulatie en hypoxie induced factor) en achterliggende verklaring voor deze klachten wordt uitgelegd aan de hand van de toegepaste spiertesten en verloop van het behandeltraject. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van achillespees klachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

50. Hoe behandel je spierverzuring?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een diagnose kunt stellen bij spierverzuring. In deze podcast wordt een casus besproken van een jongeman die na het nemen van de boosterprik spierverzuring krijgt. De werkingsmechanismes en achterliggende verklaring voor deze klachten wordt uitgelegd aan de hand van de toegepaste spiertesten en verloop van het behandeltraject. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen spierverzuring.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

49. Hoe kun je met spiertesten een betere diagnose stellen?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een betere diagnose kunt stellen. De spiertest zelf wordt uitgelegd en in een handig praktisch protocol geïntegreerd zodat het voor iedereen die met chronische klachten werkt direct toepasbaar is in de praktijk. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van chronische klachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

46. Intermittent Living

In deze podcast praten Menno en Tom met Nienke Blijdenstein en Cecile van der Sanden over “Intermittent Living” als interventie tegen het moderne leven. Het moderne leven zorgt voor stress, een tekort aan slaap, te weinig beweging en teveel bewerkte voeding.