fbpx

Metabool Gezond

Gezondheid

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

56. Hoe behandel je een frozen shoulder?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van het metamodel de film een verklaring kan geven voor het ontstaan van een frozen shoulder. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een idiopatische en traumatische frozen shoulder. Zowel de risico factoren als ook de werkingsmechanismes die betrokken zijn komen aan bod. Bij elke risicofactor en werkingsmechanisme hoort ook een specifieke interventie die je in kan zetten om de frozen shoulder te behandelen.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

55. Waarom maakt kinesiologe Mayke gebruik van spiertesten?

Menno en Tom spreken in deze podcast met Mayke. Zij heeft een enorme ervaring met het toepassen van spiertesten. Haar manier van werken, de overeenkomsten en verschillen met onze manier van werken, zijn zaken die aan bod komen. Ook Mayke heeft deelgenomen aan onze masterclass en vanaf september organiseren wij opnieuw 6 masterclasses. Elke masterclass zal bestaan uit een stuk theorie over een bepaalde klachten, een verklaring voor waarom het immuunsysteem het normale herstelproces niet volgt en natuurlijk hoe je het kan testen en behandelen. Van elke masterclass geven we een voorbeeld van wat er aan bod zal komen.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

54. Waarom wij masterclasses voor therapeuten organiseren?

Menno en Tom bespreken in deze podcast waarom ze masterclasses voor therapeuten gaan organiseren. Zowel de verschillende onderwerpen als ook de opbouw van een masterclass wordt besproken. Elke masterclass zal bestaan uit een stuk theorie over een bepaalde klachten, een verklaring voor waarom het immuunsysteem het normale herstelproces niet volgt en natuurlijk hoe je het kan testen en behandelen. Van elke masterclass geven we een voorbeeld van wat er aan bod zal komen. De onderwerpen: Lage rugklachten, bursitis trochanterica, frozen shoulder, KANS, fasciitis plantaris en hoofdpijnklachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

53. Hoe behandel je aspecifieke lage rugklachten?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een diagnose kunt stellen bij aspecifieke lage rugklachten. Er wordt een casus besproken van iemand met discogene rugklachten. Naast de bekende mechanische oorzaken hebben we het in de podcast met name over een metabole oorzaak: het emotional periodontal stress syndrome. De barriere van de mond speelt in het niet herstellen van deze rugklachten een belangrijke rol. Zowel de diagnose, symptomen en de gedane testen worden besproken om te komen tot deze oorzaak van rugklachten. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van lage rugklachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

52. Hoe motiveer je patiënten om meer te gaan bewegen? ft. Paul Akkermans

Menno en Tom bespreken in deze podcast met Paul Akkermans wat de rol van bewegen is binnen evolutionaire gezondheid. Wanneer zitten we te veel en wanneer bewegen we te weinig? De werkingsmechanismes die deze vraagstukken verklaren komen aan bod. Naast bewegen hebben we het over andere intermitterende prikkels die naast bewegen de gezondheid van je patiënten kunnen verbeteren. Met de kennis in deze podcast geeft je je patiënten grip om meer te gaan bewegen en minder te gaan zitten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

51. Hoe behandel je Achillespees klachten?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een diagnose kunt stellen bij achillespees klachten. In deze podcast wordt een casus besproken van een professioneel tennister die kampt met een niet herstellende achillespees blessure. De werkingsmechanismes (onder andere insulineresistentie, bloedsuikerregulatie en hypoxie induced factor) en achterliggende verklaring voor deze klachten wordt uitgelegd aan de hand van de toegepaste spiertesten en verloop van het behandeltraject. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van achillespees klachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

50. Hoe behandel je spierverzuring?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een diagnose kunt stellen bij spierverzuring. In deze podcast wordt een casus besproken van een jongeman die na het nemen van de boosterprik spierverzuring krijgt. De werkingsmechanismes en achterliggende verklaring voor deze klachten wordt uitgelegd aan de hand van de toegepaste spiertesten en verloop van het behandeltraject. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen spierverzuring.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

49. Hoe kun je met spiertesten een betere diagnose stellen?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een betere diagnose kunt stellen. De spiertest zelf wordt uitgelegd en in een handig praktisch protocol geïntegreerd zodat het voor iedereen die met chronische klachten werkt direct toepasbaar is in de praktijk. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van chronische klachten.