fbpx

Podcast

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

20. Bioritme en slaap

In deze podcast praten Menno en Tom over gezondheid en slaap. Het bioritme is misschien de belangrijkste factor als het gaat over algemene gezondheid en daarmee een belangrijke pijler om te bekijken en te behandelen indien nodig. Vanuit beweging, stress en voeding is het bioritme weer in balans te brengen en dat leggen Menno en Tom haarfijn uit.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

19. kpni – ft. Martijn van Raamsdonk

In deze podcast praten Menno en Tom met Martijn van Raamsdonk. Martijn heeft zijn eigen praktijk voor fysiotherapie en kPNI. Daarnaast is hij werkzaam als docent en specialist in herstelprocessen en wondgenezing vanuit de sport. Een uitgreide analyse van de invloed van voeding, beweging en stress op herstelprocessen komt aan bod. Evenals de oplossingen om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen en gezondheid te optimaliseren.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

18. Voeding & topsport – ft. Michel de Gruijter

In deze podcast praten Menno en Tom met Michel over beweging en gezondheid. Michel is fysiotherapeut en heeft zijn eigen praktijk voor fysiotherapie. Hij deelt zijn ervaringen met het behandelen van patienten met klachten gerelateerd aan het bewegingsapparaat vanuit zijn expertise die hij heeft opgedaan in het betaald voetbal. Een belangrijke rol en interesse van Michel ligt in voeding en topsport.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

17. Ondernemen en Gezondheid – ft. Roderik van Kerkhof

In deze podcast praten Menno en Tom met Roderik over ondernemen en gezondheid. Roderik heeft veel ervaring vanuit zijn eigen gezondheid en door het begeleiden van mensen in de sportwereld. Deze ervaringen deelt hij in de podcast. Het bewustzijn en onderbewustzijn en bepaalde patronen die stress veroorzaken zijn belangrijk binnen dit verhaal en worden uitgebreid besproken.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

16. Visie op een hernia

In deze podcast praten Menno en Tom over het ontstaan van een Hernia. Verassende oorzaken die verder weg liggen van de plek van de Hernia dan je had gedacht worden besproken. Klassiek wordt gedacht dat vooral beweging en overbelasting een rol speelt maar de echte oorzaak is vaak elders te zoeken. Voeding en verstoring van je slaap spelen onder andere een belangrijke rol en specifiek komt het microbioom als oorzaak aan bod.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

15. Metabool Syndroom

In deze podcast praten Menno en Tom over het Metabool Syndroom. Er wordt ingegaan op de werkingsmechanismes die hierbij een rol spelen en hoe het metabool syndroom herkend kan worden. Het Metabool Syndroom heeft een enorme impact op je algemene gezondheid en kan via beweging, voeding en slaap voor een groot deel verbeterd worden.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

14. Stress en Spijsvertering

In deze podcast praten Menno en Tom over de impact van stress op de spijsvertering. Acute stress is geen probleem maar bij chronische stress zien we een ontregeling van de spijsvertering met een breed symptoombeeld als gevolg. Via de verschillende pijlers zoals slaap, beweging en voeding is dit geheel weer terug in balans te krijgen.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

13. De darm en chronische klachten

In deze podcast praten Menno en Tom over de centrale rol van de darm in onze gezondheid. Wat voor problemen zijn er precies in onze darm en hoe pak je deze aan! En wat heeft deze ontregeling in je darm als gevolg voor de algemene gezondheid. Stress en voeding zijn hier de belangrijkste pijlers en komen uitgebreid aan bod.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

12. De Metabole Reset Methode & kPNI

In deze podcast praten Menno en Tom over het online programma, de metabole reset methode, die ze zelf ontwikkeld hebben en de raakvlakken met de kPNI. Gezondheid bekijken vanuit het samenkomen van alle systemen in het lichaam staat hierin centraal. Stress is de moeder van alle ziektes.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

11. Gezondheid analyseren – ft. Thomas D’Have

In deze podcast praten Menno en Tom met Thomas over zijn visie op gezondheid. Hij heeft zijn eigen systeem ontwikkeld om gezondheid te analyseren. Thomas is osteopaat en PNI therapeut en werkt ook veel met de thema’s die wij volgen: stress, voeding, beweging en slaap. Daarnaast heeft hij zijn eigen Top-10 aan interventies waar we ook over spreken.