fbpx

slaap

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

49. Hoe kun je met spiertesten een betere diagnose stellen?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een betere diagnose kunt stellen. De spiertest zelf wordt uitgelegd en in een handig praktisch protocol geïntegreerd zodat het voor iedereen die met chronische klachten werkt direct toepasbaar is in de praktijk. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van chronische klachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

28. De oorsprong van Triggerpoints – ft. Tim van Orsouw

In deze podcast praten Menno en Tom met Tim van Orsouw, expert op het gebied van Triggerpoints en de grondlegger van de Pijn Reset Methode. Vaak blijkt dat stress de belangrijkste oorzaak is van het ontwikkelen van trigggerpoints. Gebrek aan beweging, te weinig slaap geven ook een ontregeling van ons vegetatieve zenuwstelsel. Dit is het onbewuste deel van het zenuwstelsel, meestal zijn de patronen van onze gedachten en gevoelens onbewust.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

26. Hoe komt een frozen shoulder: emoties & gedachten

In deze podcast praten Menno en Tom over de rol van emoties bij een klacht, in dit geval de Frozen Shoulder. Early life stress leidt tot emotionele stress en dat kan op zijn beurt weer leiden tot een ontsteking. Deze schouderklacht moet dus vooral niet lokaal bekeken worden maar benaderd worden vanuit de algemene gezondheid. Leefstijlfactoren zoals stress, voeding, beweging en slaap spelen hier een belangrijke rol.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

24. Kleine verandering, groot verschil – ft. Wouter Vanhuysse

In deze podcast praten Menno en Tom met Wouter over gezondheid vanuit onze gemeenschappelijke visie: de kPNI. Wouter deelt zijn verhaal over het toepassen interventies betreffende voeding, beweging en slaap waarmee zijn metabole flexibiliteit enorm toegenomen is en hij tegenwoordig veel beter in staat is om zijn passie als ondernemer in de gezondheidszorg te beoefenen.