fbpx

Stress

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

49. Hoe kun je met spiertesten een betere diagnose stellen?

Menno en Tom bespreken in deze podcast hoe je met behulp van spiertesten een betere diagnose kunt stellen. De spiertest zelf wordt uitgelegd en in een handig praktisch protocol geïntegreerd zodat het voor iedereen die met chronische klachten werkt direct toepasbaar is in de praktijk. Met de kennis vanuit deze podcast krijg je meer grip op het behandelen van chronische klachten.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

26. Hoe komt een frozen shoulder: emoties & gedachten

In deze podcast praten Menno en Tom over de rol van emoties bij een klacht, in dit geval de Frozen Shoulder. Early life stress leidt tot emotionele stress en dat kan op zijn beurt weer leiden tot een ontsteking. Deze schouderklacht moet dus vooral niet lokaal bekeken worden maar benaderd worden vanuit de algemene gezondheid. Leefstijlfactoren zoals stress, voeding, beweging en slaap spelen hier een belangrijke rol.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

24. Kleine verandering, groot verschil – ft. Wouter Vanhuysse

In deze podcast praten Menno en Tom met Wouter over gezondheid vanuit onze gemeenschappelijke visie: de kPNI. Wouter deelt zijn verhaal over het toepassen interventies betreffende voeding, beweging en slaap waarmee zijn metabole flexibiliteit enorm toegenomen is en hij tegenwoordig veel beter in staat is om zijn passie als ondernemer in de gezondheidszorg te beoefenen.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

21. Bewegen vanuit evolutionair perspectief

In deze podcast praten Menno en Tom over gezondheid en beweging. Bewegen kan op verschillende manieren en heeft daarmee ook andere gevolgen voor je gezondheid. Welke manier van bewegen is nu wanneer verstandig? Dat bespreken we in deze podcast zodat je kan bepalen hoe je beweging moet doseren om een positieve invloed te hebben op je stress levels. De juiste voeding en beweging is onlosmakelijk met elkaar verbonden zoals in deze podcast uitgelegd zal worden.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

20. Bioritme en slaap

In deze podcast praten Menno en Tom over gezondheid en slaap. Het bioritme is misschien de belangrijkste factor als het gaat over algemene gezondheid en daarmee een belangrijke pijler om te bekijken en te behandelen indien nodig. Vanuit beweging, stress en voeding is het bioritme weer in balans te brengen en dat leggen Menno en Tom haarfijn uit.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

19. kpni – ft. Martijn van Raamsdonk

In deze podcast praten Menno en Tom met Martijn van Raamsdonk. Martijn heeft zijn eigen praktijk voor fysiotherapie en kPNI. Daarnaast is hij werkzaam als docent en specialist in herstelprocessen en wondgenezing vanuit de sport. Een uitgreide analyse van de invloed van voeding, beweging en stress op herstelprocessen komt aan bod. Evenals de oplossingen om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen en gezondheid te optimaliseren.

Podcast over gezondheid - Metabool gezond
Podcast

18. Voeding & topsport – ft. Michel de Gruijter

In deze podcast praten Menno en Tom met Michel over beweging en gezondheid. Michel is fysiotherapeut en heeft zijn eigen praktijk voor fysiotherapie. Hij deelt zijn ervaringen met het behandelen van patienten met klachten gerelateerd aan het bewegingsapparaat vanuit zijn expertise die hij heeft opgedaan in het betaald voetbal. Een belangrijke rol en interesse van Michel ligt in voeding en topsport.